maandag 2 maart 2015

10x romantische 'must see' films

Er zijn zo veel romantische films die je moet zien. Hier heb ik er een paar op een rijtje gezet die je sowieso gezien moet hebben.


1. The proposal
Dit is echt een geweldige film! Dit is ook een van de enige films die ik meer dan 1x gekeken heb. Het gaat over een opdringerige baas die haar assistent dwingt om met haar te trouwen, zodat zij haar visum kan behouden en niet terug naar Canada wordt gestuurd. De hoofdrollen worden gespeeld door Sandra Bullock en Ryan Reynolds.2. The Holiday
Twee dames hebben jongensproblemen en switchen van huis in elkaars land. Ze zijn elkaar tegenovergestelde, zo is ook huis het tegenovergestelde. En wat er dan gebeurd kan waarschijnlijk iedereen wel raden. Het is een heerlijke film om naar te kijken een echte aanrader dus.


3. Dear John
Ik denk dat iedereen deze film wel kent en als je deze nog niet gezien hebt, is dat schandalig! Desnoods kijk je hem alleen voor Channing Tatum. Het gaat over een soldaat (Channing) die verliefd wordt op een conservatieve student terwijl hij een tijd verlof heeft. Als hij weer uitgezonden wordt, proberen ze contact te houden.4. Friends With Benefits
Ook deze film blijft hilarisch! De hoofdrollen worden gespeeld door Mila Kunis en Justin Timberlake. Zij proberen de clichés van de Hollywood romantische komedies te vermijden. Ze komen er al snel achter dat vriendschap en seks al snel lijdt tot moeilijkheden.5. She's the Man
Als haar broer besluit om een aantal weken van school te spijbelen om naar London te gaan, besluit Viola om naar de Elite Boarding School te gaan als hem. Ze verkleed zich als haar broer, maar als ze daar is, wordt ze verliefd op haar kamergenoot en een van haar voetbal teamgenoten. Een film met Amanda Bynes en alweer Channing Tatum in de hoofdrol.

6. The Notebook
Een arme en gepassioneerde jonge man, gespeeld door Ryan Gosling, wordt verliefd op een rijke dame en laat haar voelen hoe het is om vrij te zijn. Ze worden al snel gescheiden door hun sociale verschillen. Het is echt een cliché romantische films. Je kan er naar kijken en hopen dat ooit zoiets bij jou zal uitkomen.


7. The Fault in Our Stars
Twee tiener die elkaar tegenkomen bij een steungroep voor kankerpatiënten. Hun relatie is wonderbaarlijk gezien het feit dat Hazels andere metgezel een zuurstoftank is en Gus een beenprothese heeft. Het is een super mooie film, maar wel een echte tranentrekker en het speelt zich voor een deel af in Amsterdam!


8. The Best of Me
Net als Dear John en The Notebook is dit een vertaling van een van de boeken van Nichola Sparks. Eigenlijk kan alle films aanraden die gebaseerd zijn op zijn boeken, maar dan zou het ook een saaie lijst worden. Deze film gaat over verliefd high school koppel die elkaar 21 jaar nadat ze uit elkaar gingen, weer tegenkomen.9. Endless Love
Een verhaal over een geprivilegeerde vrouw en charismatische jongen die verliefd op elkaar worden, maar hun ouders proberen ze uit elkaar te houden. Een mega cliché, deze film, maar dat maakt het heerlijk om naar te kijken.


10. Prom
Deze film gaat over een groep tieners die zich klaar maken voor het feest van het jaar: Prom. Ik vind het een super leuke film, omdat ik ook helemaal fan ben van gala's. De film gaat over het zoeken van een date, het romantisch vragen, jurken uitzoeken en dansen op het feest. Al gaat het natuurlijk niet allemaal even gemakkelijk.Weet jij nog een romantische film die niet in het rijtje staat, maar toch echt gekeken moet worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten