dinsdag 4 november 2014

Halloweenconcert



Het nepbloed en de heksenneuzen kunnen weer opgeruimd worden. Halloween is weer voorbij. Voor ons was deze Halloween anders dan andere jaren. in plaats van last minute in de verkleedkist te duiken, opzoek naar die perfecte Halloweenparty-look, hebben we maandenlang met onze fanfare gerepeteerd voor een heus Halloweenconcert.



Van filmmuziek tot klassiek, van pop tot zelfs een pretparknummer, voor iedereen zat er wel een mooi muziekstuk tussen. Onze fanfare werd versterkt met dans, zang en theater. Licht-, rook- en geluidseffecten maakten de akelig versierde fanfarezaal helemaal af en gaven het publiek de koude rillingen.







Allemaal geschminkt en klaar voor het concert!



Op de concertdag zelf werden de puntjes nog op de 'i' gezet. Het hele orkest werd geschminkt en we moesten al een half uur voor aanvang klaarzitten op het podium om warm te spelen en te stemmen. De rookmachine werd aangezet, de enge geluiden gingen aan en het licht werd gedempt. Onze heks, die het concert presenteerde, nam plaatst achter het witte scherm waarop enkel haar schaduw te zien zou zijn.






We openden het concert met een hoop donder en bliksem. Het bekende film- en reclame nummer Oh Fortuna galmde door de zaal en schepte een goede bodem voor de rest van het concert. In The Haunted Halls liepen er spoken door het publiek, op zoek naar een nieuw lichaam. ET, Monsters inc., Beetlejuice en The Phantom of the Opera werden ondersteund door beelden op een groot scherm achter de fanfare. Op Thriller van Michael Jackson liet het dansteam van Rick Schmitz zijn moves zien en in A Thousand Years van Christina Perry mocht het publiek genieten van een sterk staaltje zang. We speelden ook Villa Volta, bekend van de gelijknamige attractie in De Efteling. Terwijl de fanfare het nummer ten gehore bracht, vertelde een acteur de legende van de Bokkenrijders. We sloten het concert af, door alle spoken die we opgeroepen hadden, te verjagen met Ghost Busters.


Het concert was ten einde. Na het opruimen speelden we nog Lang zal ze leven omdat Marit jarig was, daarna bespraken we het optreden onder het genot van een pilsje. Het was een erg leuk concert en ik hoop dat we volgend jaar een nog groter themaconcert kunnen realiseren!


Groepsfoto! :D 

- Deze prachtige foto's zijn gemaakt door Fons Verhoeve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten