zondag 21 december 2014

X factor UK

Vorig weekend is er weer een eind gekomen aan X factor uk 2014. De live-shows zijn weer gedaan en de winnaar van dit seizoen is uitgeroepen. Leona Lewis, One Direction, Little Mix, Olly Murs, James Arthur, Misha B, Ella Henderson zijn allemaal voorbeelden van artiesten die mee hebben gedaan aan de show en hierdoor beroemd zijn geworden. Je hoeft niet eens te winnen, alleen al het meedoen aan de liveshow kan je al heel ver brengen. Zo heeft One Direction ook niet gewonnen en kijk waar ze nu staan.

Dit jaar was weer een erg goed seizoen. Hoe verder het einde naderde, hoe moeilijker ik het vond om te beslissen wie er van mij uit moest. De live-shows begonnen met zestien kandidaten, na negen weken waren er drie finalisten. Andrea Faustini, Fleur East en Ben Haenow streden om de titel. Hieronder staan drie filmpjes van liedjes, waarvan ik vind dat ze het de beste zijn gezongen:


  Fleur East - Uptown Funk



Andrea Faustini - Listen



Ben Haenow - Man In The Mirror


Het finaleweekend begon op de zaterdag. De kandidaten hadden die week twee liedjes ingestudeerd. Één nummer moesten ze alleen zingen en één nummer zongen ze met een gastartiest. Ben zong met Ed Sheeran, dat was echt meesterlijk. Beide hebben ze zo'n heerlijke stem om naar te luisteren en deze combinatie kon niet beter. Andrea zong met Ella Henderson, dit was ook heel mooi. Wat ik hieraan heel leuk vond, was dat Ella twee jaar geleden aan de competitie mee heeft gedaan, maar zelf de finale helemaal niet heeft gehaald. Nu stond ze toch daar op het podium, maar dan als dé artiest. Fleur stond samen met Labrinth op het podium en dit was ook adembenemend goed. Ze zongen Beneath Your Beautiful en Fleur zong daar de stukken van Emily Sande. Aan het eind van de zaterdag viel één kandidaat af en dit was Andrea Faustini.

Het stemmen ging de hele nacht gewoon door en voor de zondag hadden de winners een single voorbereid die de twee overgebleven zangers zouden zingen. Ben en Fleur zongen dus beide hetzelfde nummer. Ik vond dat het nummer het beste bij de rauwe stem van Ben paste. Ook deden de finalisten hun beste optreden van de 10 liveshows nog eens over. Hierna was het tijd voor het bekendmaken van de winnaar!

De Winnaar van X Factor Uk is BEN HAENOW!
Hieronder is een filmpje van zijn winnaars single 'Something I Need'.




De beste acht doen mee aan de X Factor live tour dus zij hebben januari en februari al helemaal vol gepland met shows. Ik ben benieuwd welke kandidaten we allemaal terug gaan zien de volgende jaren, maar ik weet zeker dat ik Ben in de gaten ga houden.
Hier een lijst van de deelnemers van 1 naar 16:

1. Ben Haenow (over 25)
2. Fleur East (over 25)
3. Andrea Faustini (Boys)
4. Lauren Platt (Girls)
5. Stereo Kicks (Groups, een boyband bestaande uit 8 jonge jongens)
6. Stevi Richie (over 25)
7. Only The Young (Groups)
8. Jay James (Over 25)
9. Paul Akister (Boys)
10. Lola Saunders (Girls)
11. Jack Walton (Boys)
12. Jake Quickenden (Boys)
13. Cloe Jasmin (Girls)
14. Stephanie Nala (Girls)
15. Overload Generation (Groups)
16. Blond Electra (Groups)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten