maandag 8 september 2014

BookQuotes


'Maar bij elkaar komen konden ze niet, en dat was misschien juist 't mooie'  
- Uit Dichtertje van Nescio 


Over het boek: 
Als Nederlandsstudente heb ik de afgelopen eerste schoolweek alweer een aantal boeken moeten lezen. Één daarvan was een korte novelle voor het vak literatuurgeschiedenis: Dichtertje van Jan Hendrik Frederik Grönloh die schreef onder het pseudoniem Nescio.

Voor de mensen die hun boekenlijst nog moeten vullen, dit is echt een aanrader: Het is kort, makkelijk en oud!;) Waar gaat het dan over?: Over een een dichter die zijn droom als eendagsvlieg wil verwezenlijken. (Jaha hij wil een hitje dichten en dan vallen, net zoals sommige sterren van tegenwoordig). Noem nog eventjes de termen 'Modernisme' en 'Tachtigers', citeer een paar van dit soort zinnen (het verhaal zit er echt helemaal vol mee), en dan ben je alweer aardig op weg naar een heel dikke voldoende voor je Nederlandsmondeling. (en misschien steek je er ook nog iets van op!;)). 

Over de Quote: 
Persoonlijk vond ik dit de mooiste quote uit het boekje, omdat dit inspeelt op je fantasie. 
Heb jij dat nooit? dat je in de trein zit, rondloopt op school of door het winkelcentrum struint en dat je dan The moste perfect stranger tegenkomt. Je geniet van die luttele seconden dat jullie langs elkaar lopen en jullie ogen elkaar eventjes ontmoeten. Daarna ben je teleurgesteld dat je diegene waarschijnlijk nooit meer tegenkomt. Je gedachten dwalen af en je begint te denken: Wat als...? 
Hierover gaat, naar mijn mening, deze quote. Bij die perfecte persoon die je net zag, ga je zelf een profiel schetsen: Intelligent, lief, muzikaal... en voor je het weet zijn jullie in je hoofd alweer bijna getrouwd. In real life is deze knappe verschijning waarschijnlijk een ongelooflijke douche, maar dat zul je nooit weten.

Want zeg nu zelf: een mooie man in je hoofd is toch beter dan de teleurstelling van een knappe verschijning met een lelijk innerlijk?    

ps:
- Dichtertje staat in de verhalenbundel: 'Dichtertje - De uitvreter - Titaantjes
-De links verwijzen naar websites waar informatie op staat over de stromingen en de schrijver.(:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten