maandag 9 februari 2015

Simpele ideetjes om je date te updaten

Wanneer je je lover niet vaak kan zien, is Valentijnsdag de perfecte gelegenheid om een extra dagje liefde in te plannen. Houd je, net zoals wij, niet zo van al die commercie en weet je liefje wel dat je van hem houdt, dan is het natuurlijk overdreven om stad en land af te zoeken voor het perfecte Valentijns cadeau of om bakken met geld uit te geven aan een speciale date. Natuurlijk is het wel leuk om samen net iets leukers te doen dan gewoon voor de buis hangen. Vandaar dat wij een paar leuke, simpele maar vooral goedkope date-ideetjes voor jullie lovebirds hebben.


Houd een fancy dinner, gewoon lekker thuis!

Haal die wijnglazen van de Christalzegelactie uit de doos,
steek een kaarsje aan et voila! een romantisch dinertje voor twee.
Natuurlijk koken jullie vaker samen en meestal stelt het niet zo veel voor, maar op Valentijnsdag gaan we voor net dat beetje meer fancy. Koop een (goedkope) fles wijn, en steek voor de verandering eens een romantisch kaarsje aan. Samen een lekkere pasta voorbereiden is altijd super gezellig, maar mochten jullie daar geen zin in hebben, dan kunnen jullie natuurlijk ook gewoon frietjes gaan halen, of een pizza in de oven leggen. Zolang het grote licht maar uit is en de tafel een beetje leuk is gedekt, kunnen jullie genieten van een echt Dinner by candlelight.


Als finishing touch moeten natuurlijk
 hartjessprinkles op jullie baksel;D





Liefde gaat toch echt door de maag

Om jullie teamwork nog eens te testen, is het altijd een goed idee om samen te bakken. Koekjes, cupcakes, brownies, Cakepops, een chocoladecake of misschien wel een Oreotaart? De mogelijkheden zijn oneindig en wanneer je een ‘lukt altijd garantie’ mix koopt, maakt het niet uit dat je schatje per ongeluk te veel melk in beslagkom schenkt, of dat jullie vergeten de cake op tijd uit de oven te halen, omdat jullie de tijd probeerden te doden met “dingen”.




FORTEBOUWEN

Je leert elkaar pas echt kennen, wanneer jullie samen in een hele kleine ruimte moet verblijven. In jullie ondoordringbaar fort, gemaakt van allerlei meubilair, dekens, kussen en natuurlijk liefde kunnen jullie lekker dicht tegen elkaar aankruipen en alles om jullie heen vergeten. Wanneer jullie op elkaar uitgekeken zijn, kun je ook nog altijd een laptop mee het fort in smokkelen voor een romantische filmmarathon of een heel seizoen van jullie favo serie.





Ga niet zo maar wandelen, maak er wat van! 

Om een gezellig ommetje net dat beetje leuker te maken, kunnen jullie onderweg stoppen voor een warme chocomel (of een biertje) in het cafeetje dat jullie meestal gewoon passeren. Voor de echte avonturiers is het natuurlijk leuk om een picknick te houden. Met veel dekens, soep uit een thermosscan en een omgevallen boomstam die uitkijkt over een romantisch tafereeltje, weet je zeker dat er geknuffeld zal worden! (Want brrrr,wat is het koud buiten!)



Van deze pakjes zou ik toch een eigen  variant
maken... maar het idee is duidelijk, toch?(:
Koppeltjescarnaval

De zuiderlingen onder ons zijn natuurlijk flink aan het Carnavallen op Valentijnsdag, en wat is nu leuker om verkleed te gaan als een koppel? De echte carnavaleske romantici gaan natuurlijk voor een Cupido en Aphrodite kostuum. Aphrodite zoekt de koppeltjes uit en Cupido moet ze met zijn pijlen raken. De hele avond is het perfecte liefdespaartje feestende jongeren aan elkaar aan het koppelen. Spread the love, want iedere zuiderling weet: met carnaval gebeurt het allemaal en misschien is later iemand jullie nog wel dankbaar voor jullie koppelacties!



Het is misschien een beetje klef, maar stiekem vinden
alle meisjes het toch wel een beetje leuk als mannen hun
gevoelige kant laten zien ;)

Waarom naar de film, als je zelf in eentje leeft? 

Natuurlijk komen die arme mannen er niet onderuit om op Valentijnsdag zo’n soppy liefdesfilm te kijken. Lekker wegkwijnen bij Dear John, of snotteren bij The Fault In Our Stars en ondertussen toch een beetje teleurgesteld zijn dat je eigen boyfriend geen John of Augustus is. Daar kunnen jullie nu samen verandering in brengen! Kies je lievelingsscène uit je lievelingsfilm, zoek een leuke setting, stuur je vriend de tekst en weest voor één keer ook eens Hazel. Eerst zal het een beetje ongemakkelijk zijn, maar al gauw veranderen die luttele regels tekst in een compleet improvisatietheater waarin de bedscènes er niet uitgeknipt zullen worden;)









Word een famous internetcouple!

So dorky, but yet so cute! (:
Gaat dat hele toneel iets te ver voor je? Dan kunnen jullie natuurlijk ook de allerleukste selfie ooit maken! Pluk een leuke couplefoto van Weheartit, Tumblr of Instagram en maak hem samen na. Komen er geen mooie foto's uit, dan kunnen jullie je nog altijd de hele avond vermaken met de effecten van de Apple Photo Booth. Zolang jullie er Totally cute uitzien en je genoeg zinloze tags onder de foto zet, worden jullie misschien wel internetfamous! Mochten je followers de leukheid van jou en je liefje niet inzien, dan heb je in ieder geval weer een nieuwe facebookprofielfoto die andere meisjes ver uit zijn buurt zal houden!






Ga de strijd met elkaar aan in een complimentjeswedstrijd

Overal zie je ze; envelopjes, potjes en briefjes vol met complimentjes voor je geliefde. Maar waarom zou je zo veel tijd in knutselen en schrijven steken, als je die lieve dingen ook gewoon kan zeggen? Ga tegenover elkaar zitten, kijk elkaar diep in de ogen en complimenteer elkaar om en om. Ga in op de details. Wat vind je mooi aan zijn ogen, waarom vind je het zo leuk als hij lacht, hoe goed is hij gekleed vandaag? Een egoboost voor jullie beide is gegarandeerd en dat goede gevoel werkt alleen maar door naar de rest van de avond/week/maand!




Dit waren een paar simpele ideetjes om je Valentijnsdate toch net een beetje te onderscheiden van een gewoon afspraakje. De ideeën zijn simpel en lowbudget en alle commerciële poespas rond de dag der liefde hebben we er geprobeerd uit te laten. Voor mij is Valentijnsdag: “net ietsjes meer dan normaal”. Ontvang je lover in een leuke outfit, in plaats van in je comfy onesie. Ruim je kamer een beetje op en steek een kaarsje aan. Dat beetje extra per jaar, is altijd leuk, of je dat nu op Valentijnsdag, of zomaar doet.

Hoe gaan jij en je lover Valentijnsdag vieren? 


  

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten